Despre Petit Jour Paris

Petit Jour Romania

A fost odată ca niciodată...

Petit Jour Paris a fost înființat în 1977 de Thomas Lettmann, în depozitul din spatele unui magazin de jucării din Paris.

Inițial, activitatea companiei a constat în distribuirea de jocuri și jucării importate din Europa de Nord în Franța. Rapid însă, mica echipă a crescut, relocându-se timp de cincisprezece ani în vechea zonă Grains de la Villette.

Încă de la finalul anilor 1980, compania a ajuns să dezvolte propriile sale game de produse bazate pe personaje din cărțile pentru copii: Micul Prinț, Elefantul Elmer, Peter Iepurașul, Ursulețul Paddington și mulți alții. În același timp, s-a născut marca Petit Jour pentru a distinge colecțiile proprii de cele distribuite în numele terților.

Odată cu dezvoltarea conceptului Jeu d'Aujourd'hui s-a mutat în 1996 într-o clădire modernă, la câțiva kilometri de Sudul Parisului, nu departe de satul pictorilor din Barbizon.

Începând din 2005, aceste locații noi (care includ și un frumos atelier) s-au dovedit în timp a fi propice pentru colaborarea cu o întreagă suită de artiști cu care se lucrează la dezvoltarea de noi colecții.